Over mij

Mijn naam is Niels Derks (geboren in 1977) en ik ben sinds 2002 afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar. Naast oefentherapeut ben ik ook Manueel Therapeut E.S., (voorheen methode Van der Bijl). Dit is een behandeling waarbij alle gewrichten worden behandeld middels zachte technieken om de bewegingsuitslag te verbeteren volgens het bewegingspatroon van de cliënt.

De laatste jaren heb ik mij verder verdiept in de orthomoleculaire voedingsleer en ben inmiddels afgestudeerd als therapeut bij de SOHF. Het werken met een goede verzorging middels voeding en de juiste toevoegingen middels supplementen, biedt zoveel meer in combinatie met mijn andere disciplines. Mijn specialisaties zijn de hormoonhuishouding, complexe spijsverteringsproblemen en kinderen.

Meteen vanaf mijn afstuderen kon ik aan de slag in enkele particuliere praktijken waar ik veel ervaring op heb kunnen doen met een verscheidenheid aan klachtenbeelden. Sinds 2015 werk ik bij Gezondheidscentrum Borgvliet lokaties Oss en Uden (gezondheidscentrum Uden). Daarnaast heb ik tot voor kort ruim 13 jaar bij Cesar2move, praktijk voor oefentherapie in Venlo en omgeving gewerkt.

Mijn interessegebieden liggen heel breed, maar mijn passie zit met name in sportgerelateerde klachten en kinderproblematieken. Het zoeken naar verbanden in klachtenpatronen en deze aanpakken middels de juiste behandeling. Ik heb mij verder verdiept middels bij- en nascholing in hoofdpijn en nek-schouderklachten, SI/ Bekkenproblematiek, scoliose, sportrevalidatie, sportmassage, kinesiotaping, manuele toepassingen volgens de Dorn-methode, Akupunktmassage volgens Penzel (ook wel meridiaantherapie genoemd), osteopathie, orthomoleculaire voedingsleer (oa hormonen, spijsvertering bij kinderen)

Ik ben erg gesteld op het vergroten van mijn kennis en vaardigheden en deze direct toe te kunnen passen in de praktijk. Zoeken naar de oorzaak van het probleem en proberen deze aan te pakken middels de meest geschikte behandelmethode die ik tot mijn beschikking heb blijft de uitdaging. Beter nog is het voorkomen van klachten middels een preventieve aanpak van een goed houdings- en bewegingsgedrag gecombineerd met de juiste mobiliteit en spierkracht een goed voedingspatroon met voldoende beschikbare vitamines en mineralen.

Kortom een leven, een geest en een lichaam die in balans zijn!

Waardeer mij